Saturday, 14 July 2012

OUT N ABOUT : DADDY'S DAY OUT






Assalamualaikum uols......

Semalam , Jumaat sepatutnya hari cuti bagi en suami, tapi memandangkan keadaan dekat opis tu sibuk yang amat, jadi simpan jelah angan2 untuk gi shopping atau cuci mata....jadi ku dah verangan nak berjimba - jimba dekat rumah dengan si boipren kecik tu sambil nak tambah highscore untuk game temple run tu heheh boleh gitu...eh eh tak de la...banyak bebenor ya masa nak main game tu...banyak lagi keje nak kena buat dek non... ( iyolah tu macam rakyat kat rumah ni ramai sangat ya....)..tiba-tiba tengah sedap aku ngan si boipren kecit ni bergolek2 atas katil sambil main baling2 bantal, telepon berbunyi...siapa lagi kalau bukan my incik suami, dia cakap hari ni nak kuar gi mandi laut dengan kawan2 satu opis...mulanya aku macam dah malas ....tapi memandangkan dah berapa lama tak gi duduk santai2 dan bermalas-malasan kat tepi laut sambil tengok minah2 arab mandi dengan abaya itamnya tu...ku ok kan  aje, isteri solehah katakan...heheehhehe..so bila dah dengar nak pergi pantai kenalah sediakan apa2 yg patut... so aku just masak simple aje.. bihun dan kuey teow goreng dan donat, cukuplah kot sbb lagi 2 keluarga pun bawak makanan gak.

Nuhin bukan main suka hati,  terlompat-lompat dgr walid nak balik awal nk gi mandi laut...dan paling tak tahan siap solat asar  sebelum azan lagi...lawaklah ko ni abang..tu buat ummi sayang sangat tu....

Tepat jam 3.45 petang kitaorang gerak, tapi  singgah kat Jubail Balad jap sbb nak gi beli a few kuihs. So meh layan gambar dan videos yang ada aku ambil ..


p,s : sila klik atas gambor utk besarkan


Gambar atas kiri dan kanan : beginilah pemandangan sekitar Jubail Balad pada hari Jumaat.  Memandangkan Jumaat hari cuti, jadi ramai yang akan keluar and lepak kat tengah tengah divider, tepi jalan macam pesta bola. Tiap hari Jumaat kalau lalu kat sini, sure en suami dan aku akan berkata2, apalah yang diaorg buat ya..berdiri tengah2 divider..dekat traffic light...bukan ada jual kuih ke atau ada tarian naga ke....heran betull....
Gambar bawah : yang kiri tu manisan negara timur tengah yang dipanggil baklava, satu bekas tu campur2 SR35, dan belah kanan tu roti campur yang sangat sedap, satu bekas SR10.


Ni pemandangan sekitar Dareen sector, agak2 korang, kalaulah dekat Malaysia suhunya 44-52 darjah ada tak pokok dan rumput yang hijau pekat macam ni ?

Kiri :  Boifren kecit yang hensem
Kanan :  My two heroes...yang paling penting bola tu terapung..

Atas kiri :  Bapak2 budak lepas geram berendam dalam air laut.
Lain -lain :  semua ceria dapat mandi dan swimming...

Kanan :  Sambil mandi tu, leh spa kaki skali..ikan kat sini jinak2, dah tu besar pulak....ishh gerammmm nak tangkap.


Akhir sekali layanlah video ni :-

video




Ok, sekian untuk hari ini...panjang umur, ada kesihatan dan masa yang mengizinkan, InsyaAllah aku akan menulis lagi...

No comments:

Post a Comment