Thursday, 15 September 2011

WEEKEND IN JUBAIL : Dolphin Village

ok...ok....ni kiranya minggu pertamalah lepas cuti hari raya...lepas buat makan2 untuk jiran tetangga hari tu, kami ramai2 bincanglah untuk aktiviti keesokkan harinya, sebab kebetulan semua yg ada tu cuti pada hari Jumaat tu....so, lepas bincang dan bos besar setuju, kitaorang sepakatlah untuk ke Dolphin Village.

So, seperti yang dirancang, esoknya kami, Cik Izan dan Cik Ida akan berkumpul lah kat depan gate Dolphin Village pukul 5 petang, tapi last minutes, cik Ida tak jadi pergi plak sebab uncle Anip demam.....aiii demam makan tapai ke..?

So, tinggallah kami dua keluarga aje, tapi saya keluar awal sikit sebab ingat nak ke SACO, dan Toko Indonesia dulu....jadi janji jumpa ngan cik Izan kat Dolphin Village aje,....

Dalam pukul 5.15, kami sampai ke sana, show biasanya bermula pukul 5.30 ke atas....kena tunggu seat penuh dulu...

Ok, meh nak citer sikit pasal Dolphin Village ni, Dolphin Village ni terletak di Damam, tepi jalan , jalannya sehala menuju ke Murjan Island. Kalau dari Jubail, memakan masa lebih kurang 1 jamlah...( agak2 aje)

Untuk entrance, kena bayar SR10 satu kepala, 4 tahun ke bawah tak kira, tapi Nuhin dia kira jugak sebab besar dia kata....so, kami 3 orang kenalah bayar SR30, dan untuk tengok show Dolphin n SeaLion, kena bayar pulak SR20 sorang..( ingatkan nak tengok show tu tak yah beli tiket dah )...tempat duduk aircond dan selesalah....dan show pun ok...kira padanlah dengan SR20 tu...Kalau tak silap show ni selepas pukul 5ptg tu akan ada lagi satu show pada belah malam, pukul berapa tak pasti, dimaklumkan ye, satu tiket untuk satu show....

So lepas tengok show tu, budak2 boleh pergi bermain dengan mainan yang ada dengan menggunakan tiket yang dibeli masa mula2 nak masuk tadi....tapi ada juga sesetengah permainan, kena beli tiket lain...so pandai2 lah pilih..

Macam kami ni, sebab dah janji dengan bebudak nak main air, so kenalah bayar pulak tiket permainan air sebanyak SR15 seorang. Nak pakai baju biasa pun boleh, tapi kalau teringin nak pakai baju renang, pun ada di jual kat situ, tak mahal pun...dalam SR30, pelampung pulak kalau yang kecil SR10, dan yang besar SR20..mahal jugak,, makanan ringan, air, tandas surau semua ada...jangan tak tau, abaya dan kain tudung pun ada dijual kat sini....

Lepas seronok budak 2 ni main air sampai kecut semuanya, barulah naik...lepas tu kami ronda2 lah dalam tu, seronok tengok si Nuhin, Ain, Kakak n Ayep...main kereta langgar,,,dan lain2 lah....so meh kita layan gambar ni....


Dolphin Village, pada sapa yang nak pergi koordinat GPS nya disini : N 26o28.741 E050o05.821

Pintu Masuknya, tiket beli kat sini ya.

Kat sini lah tempat pertunjukan Dolphin dan Singa Laut

Salah satu pertunjukkan yang dibuat....semua menarik tau...lagi gambar boleh tengok kat ZARIF GALLERY ( blum hapdet lagi )

Antara aksi menarik singa laut

Cute kan.....

Interaksi dengan penonton...terror tau dia sambut bola...

Lepas show ada sesi bergambar dengan artis..rasanya ini bayar asing..actually ada 2 ekor , tapi yang seekor lagi tu merajuk pulak..sbb kena marah dgn tuan dia...kesian pulak...sampai bagi ikan pun dia tak nak makan....binatang pun ada perasaan ya...

Kami tak bergambar pun...ambil dari jauh je...

Ni pulak lepas show, tukar baju nak gi main air

Seronoknya tengok budak2 ni main air, ikut hati nak terjun sama,,,tapi apakan daya,...haa pelampung merah tu harganya SR10, mahalkan...

Nuhin mula2 tak nak naik gelongsor tu, penakut....lepas pujuk2 finally naik juga....baru tahu best....

Mana-mana Ayep jugak yang jadi hero hari tu...

Air takat buku lali pun nak pakai pelampung yek Nuhin...tak machoo la awak,...

Kereta Langgar, mula2 nak naik bertiga, tapi uncle tu tak bagi, so Nuhin naik ngan Ain...cute pulak tengok depa dua orangkan cik Izan....:P

Masa ni CIk Izan dah balik, jadi sebab sayangkan tiket yang dah bayar tadi, main jelah kasi abis tiket tu...

video

Ni plak bideo masa diaorang main....

ok sekian ye....InsyaAllah nanti saya sambung kisah Dubai TAkes # 2.....

No comments:

Post a Comment